Rólam

Weisz Fanni vagyok, 30 éves hallás sérült modell, látszatra pont olyan, mint a velem egy idős fiatalok.

Siketen születtem, és nőttem fel ami a hétköznapi életben nem elenyésző probléma. Folyamatosan kommunikációs kihívásokkal kellett szembenéznem, és az emberek gyakran nem értették meg a hallássérült személyek egyedi szükségleteit. A beszéd függvénye, ugyanis a hallás, mely az elsődleges kommunikációs eszköz a hallók számára. Sorstársaimnak és nekem azonban a vizuális kommunikáció az amin keresztül információt kaphatunk. A kommunikációs akadályaimból eredő hátránytól kevesebbnek éreztem magam. Úgy érzékeltem, az emberek csodabogárnak tartanak. Olyannyira, hogy már abból is országos szenzáció lett, hogy siketen vettem a bátorságot, és felálltam egy színpadra és megnyertem életem első szépségversenyét .

Ez bátorsággal töltött el, így jött egyik győzelem a másik után.

Weisz Fanni - weiszfanni.com

Közben fokozatosan oldódott bennem a gát, és egyre inkább éreztem, meg akarom mutatni, hogy én is képes vagyok rá, hogy megvalósítsam az álmaim.

Innentől kezdve siketéletem már nem gátolt semmiben, inkább megerősített abban, hogy semmi sem lehetetlen, még akkor sem ha sokan kétségbe vonták, hogy hallássérültként képes leszek-e sikeres lenni ezen a területen.

Az ő szkepticizmusuk csak megerősített abban, hogy bebizonyítsam, hogy a siketek is képesek kiváló munkát végezni akár a divatiparban is. Ahogy haladtam előre az álmaim elérése felé, az elszántságom és a kitartásom elismerést váltott ki, mely hatalmas motivációt jelentett számomra.

Olyannyira, hogy 2010 decemberében, a Megasztár döntőjében Rúzsa Magdi Gábriel című dalát kísértem jelnyelven. Majd Európa első siket sajtószóvivője lettem az Afrikai-Magyar Egyesületnél, akik hátrányos helyzetű embereken segítenek. 2010-es év civil hőse lettem a Blikk Év embere-választásán.

Weisz Fanni - weiszfanni.com

2011 decemberében, Pécs polgármestere, Páva Zsolt a pécsi kötődésű Vujity Tvrtko kezdeményezte felterjesztés után úgy döntött, hogy nekem adományozza a Pécs Város Arca címet. A városháza tájékoztatása szerint az országszerte ismert pécsi modell az első olyan fogyatékkal élő, aki saját szülővárosát képviseli.

A Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteiként, ingyenes ételosztásokon vettem részt majd, Haitinre utaztunk, a világ legszegényebb és egyik legkorruptabb országába, s a legtöbb időt abban az árvaházban és iskolában töltöttük, amelyet a baptisták a 2010-es, kétszázezer áldozatot követelő földrengés után hoztak létre. Feladatom volt, hogy olyan szülőkkel találkozzak, akiknek a gyermekük fogyatékkal él. Azt kértem tőlük, hogy kisfiaikat, lányiakat ne dugják el a nyilvánosság elől, ne szégyelljék kivinni őket az utcára.

2012 elején a Magyar Szóvivők Egyesületének tiszteletbeli tagjának választottak.

Weisz Fanni - weiszfanni.com

2012 februárjában végre teljesült az egyik álmom, s megalapítottuk a Csend Hangja Klasztert, amely egy esélyegyenlőségi összefogás különböző szervezetek, cégek és magánszemélyek között.

2013-ban indult a Weisz Fanni szakkör is. Csizi Péter akkori Pécs város alpolgármestere kezdeményezésére, amelynek keretében jelelő szakkört szerveztek általános iskolások számára. Az ötletet az adta, hogy akkor több pécsi iskolában is tartottam rendhagyó osztályfőnöki órát, ahol arról beszéltem a diákoknak, milyen a siket emberek világa és hogyan találhatjuk meg a közös nyelvet. Az előadásoknak akkora sikere volt, hogy több gyerek érdeklődését is felkeltette a jelnyelv iránt.

2013 -2022 ig abban a megtiszteltetésben volt részem hogy Áder János köztársasági elnök újévi beszédeit fordíthattam jelnyelvre minden szilveszterkor.

2013. június 19-én az Új Nemzedék Jövőjéért Program keretein belül, Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter fővédnökségével a siketek egyenlőségéért folytatott küzdelméért és példamutató munkásságáért inspiráció kategóriában díjaztak.

Itt kezdtem úgy érzeni, hogy a rengeteg munka meghozta gyümölcsét és sikerült ha nem is hidat, de legalább pár pillért felépíteni a hídhoz a hallók és siketek világa közé. Itt már pontosan tudtam, hogy nem fogom feladni soha.

2014-ben az M1 csatornán induló Ég, föld, férfi, nő című sorozat műsorvezetője lehettem, és még ebben az évben Baranyában az év embere lehettem.

2015-ben megjelent Hallatlan vakáció című regényem, a Márka üdítő márkanagykövete lettem és a 2015-ös Milánói Világkiállításon Magyarország Arca-ként képviseltem hazánkat, és az év folyamán a Forbes 30 sikeres 30 alatti listáján szerepeltem.

2015-ben a Márka üdítő a BMW, 2017-ben az Infiniti, 2018 -ban a Toyota, 2019-ben a Lexus, 2022 - től a Rack Autó Mini márkanagykövete vagyok.

2018-2019-ben az Oriflame majd 2022-23-ban az OVB márkanagykövete lehetek.

Karitatív tevékenységeim folyamatosan igyekszem összhangba hozni modellmunkáimmal.

Weisz Fanni - weiszfanni.com

Úgy érzem végre itt az idő, egy régóta dédelgetett álmom megvalósítására is. Ez pedig nem más mint saját márkám elindítása. Első lépésként egy táska melybe döntöttem, beletöltöm az üzenetem. Ugyanis az általam megálmodott és megtervezett táskák mindegyikébe megjelennek a jelnyelv motívumai. A fő motívum a szeretlek nemzetközi jele.

Arra törekszem, hogy felhívjam a figyelmet az elfogadás fontosságára és hogy inspiráljak másokat, hogy merjenek álmodni és elérni céljaikat. Azt szeretném valahányszor ezt a táskát viseled pontosan tudd és érezd, hogy különleges vagy és bármit elérhetsz az életben amit csak szeretnél. Attól se félj ha másnak érzed magad, mint a többiek, mert pont abban rejlik a különlegességet és az erőd.

Viseld olyan méltósággal, mint egy királynő a koronáját és ne feledd:

Te csak mosolyogj, mert egy mosolyért ezret kapsz cserébe! :)

Köszönöm, hogy végig olvastad bemutatkozásom, hogy kicsit megismerj engem és a történetemet. Remélem, hogy inspirálhattalak, hogy legyen hited magadban és abban, hogy hittel, akarattal és kellő kitartással semmi sem állhat az álmaid és a céljaid útjába.

Az én sikertörténetem legyen számodra bizonyíték arra, hogy neked is sikerülhet.

Életképek

Weisz Fanni
Weisz Fanni
Weisz Fanni
Weisz Fanni